Deze sectie beschrijft hoe PPP over Ethernet opgezet kan worden (PPPoE).
Inmiddels is het niet langer benodigd om de kernel configuratie aan te passen voor PPPoE. Als de benodigde netgraph ondersteuning niet in de kernel aanwezig is zal deze dynamisch geladen worden door ppp.
Hieronder volgt een voorbeeld van een werkende ppp.conf:
default: set log Phase tun command # Er kan meer gedetailleerde logging ingeschakeld worden indien gewenst set ifaddr 10.0.0.1/0 10.0.0.2/0 name_of_service_provider: set device PPPoE:xl1 # Vervang x11 met uw ethernet apparaat set authname UWLOGINNAAM set authkey UWWACHTWOORD set dial set login add default HISADDR
Als de root gebruiker kunt u het volgende draaien:
# ppp -ddial name_of_service_provider
Voeg het volgende toe aan uw /etc/rc.conf bestand:
ppp_enable="YES" ppp_mode="ddial" ppp_nat="YES" # Indien u nat wilt inschakelen voor het lokale netwerk, gebruik anders NO ppp_profile="naam_van_service_provider"
Soms is het nodig om een service tag te gebruiken om verbinding te kunnen maken. Service tags worden gebruikt om onderscheid te maken tussen de verschillende PPPoE servers die verbonden zijn met een netwerk.
Uw provider zou u de juiste service tag gegevens verstrekt moeten hebben in de documentatie die opgeleverd is. Als u deze niet kunt vinden in de documentatie moet u deze opvragen bij uw technische support afdeling van uw provider.
Als allerlaatste optie kunt u de aangerade methode gebruiken van het Roaring Penguin PPPoE programma welke gevonden kan worden in de Ports Collectie. Houd u echter in uw achterhoofd dat dit uw modem ernstige schade kan toebrengen, dus denkt u er goed over na voordat u het uitprobeert. Installeer simpelweg het programma dat is meegeleverd bij het modem door uw provider. Open hierna het System menu vanuit het programma. De naam van uw profiel moet hier te vinden zijn. Meestal is deze ISP.
De naam van het profiel (servicetag) zal worden gebruikt in de PPPoE configuratie regel van ppp.conf in het provider gedeelte van het set device commando (zie de ppp(8) handleiding voor meer informatie hierover). Dit zou er als volgend uit moeten zien:
set device PPPoE:xl1:ISP
Vergeet u niet om xl1 te vervangen door het juiste apparaat voor uw Ethernet kaart.
Vergeet u niet om ISP te vergangen door het profiel wat hierboven ingesteld is.
Voor meer informatie zie:
Cheaper Broadband with FreeBSD on DSL door Renaud Waldura.
Nutzung von T-DSL und T-Online mit FreeBSD door Udo Erdelhoff (in het Duits).
Dit modem volgt RFC 2516 niet (Een methode voor het versturen van PPP over Ethernet (PPPoE) geschreven door by L. Mamakos, K. Lidl, J. Evarts, D. Carrel, D. Simone, and R. Wheeler). Daarentegen is een ander type pakket code gebruikt voor de Ethernet frames. Klaagt u alstublift bij 3Com als u vind dat ze zich aan de PPPoE specificatie moeten houden.
Om FreeBSD in staat te stellen om te communiceren met dit apparaat, moet er een sysctl ingesteld worden. Dit kan automatisch tijdens het opstarten gedaan worden door het bewerken van /etc/sysctl.conf:
net.graph.nonstandard_pppoe=1
Dit kan ook direct gedaan worden met het commando:
# sysctl net.graph.nonstandard_pppoe=1
Helaas is het, doordat dit een systeem brede instelling is, niet mogelijk om tegelijkertijd met een normale PPPoE cliënt of server en een 3Com® HomeConnect® ADSL-modem te communiceren.
Terug | Begin | Volgende |
Het problemen oplossen van PPP verbindingen | Omhoog | Gebruik maken van PPP over ATM (PPPoA) |
Deze en andere documenten kunnen worden gedownload van ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/doc/.
Lees voor vragen over FreeBSD de documentatie alvorens contact te zoeken
<questions@FreeBSD.org>.
Vragen over deze documentatie kunnen per e-mail naar <doc@FreeBSD.org>.