3. BSD neden daha iyi tanýnmýyor?

Aþaðýdaki birçok sebebe baðlý olarak BSD tam olarak bilinmemektedir:

  1. BSD programcýlarý çoðu zaman pazarlama amacý gütmek yerine kendi kodlarýný geliþtirme ile ilgileniyorlar.

  2. Linux 'lerin popülaritesi özellikle baský (ve kitap piyasasý) ve þirketlerin desteði linuxlere özel destek ve güncellik saðlýyor buna karþýlýk BSDnin bu þekilde herhangi bir destekçisi yoktur. Fakat bu gün geçtikçe deðiþmektedir.

  3. BSD programcýlarý Linux programcýlarýndan daha tecrübeliler ve iþletim sisteminin kullaným kolaylýðý ile daha az ilgileniyorlar Yeni kullanýcýlar Linuxleri daha kullanýþlý olarak kabul ediyor ve destekliyorlar.

  4. 1992, AT&T BSDI 'a dava açtý ve bu yazýlýmýn AT&T 'ye ait olan lisanslý kaynak kodunu içerdiðini iddia etti. Dava 1994'te anlaþma ile sona erdi. Fakat davanýn hayaleti insanlarý avlamaya devam etti. Mart 2000'de ise web üzerine, davanýn mahkeme tarafýndan geçmiþte “sonuçlandýrýldýðýný” haykýran bir makale yayýnlandý.

    Davanýn ortaya çýkardýðý önemli bir detayda isimlendirmeydi. 1980 'lerde BSD ayný zamanda “BSD UNIX®” olarakta bilinmekteydi. AT&T 'ye ait kodlarýn son kalýntýlarýnýn da BSD'den çýkartýlmasý ile birlikte BSD UNIX adýndan kurtuldu. Bu sebeble birçok kitapta “the 4.3BSD UNIX operating system” ve “the 4.4BSD operating system” isimlerini görebilirsiniz.

  5. BSD ile ilgili olarak akýlda kalan genellikle daðýnýk ve saldýrgan olduðudur. There is a perception that the BSD projects are fragmented and belligerent. Wall Street Journal'da bir makalede BSD projelerinin “balkan” ülkelerinin ürünü olduðundan bahsedildi. Davada olduðu gibi burada da akýlda kalan bu tip düþünceler BSD'nin geçmiþteki konumu ve durumudur.